Had jij een een pittige zwangerschap, nare bevalling of kraamtijd?
 
''Geboortetraumatherapie is een vriendelijke, effectieve en wetenschappelijk onderbouwde methode.''
 
Ik help je graag door middel van de geboortetraumatherapie. Om dit te behandelen ben ik geschoold als geboortetraumatherapeut door Brun Kuipers van de Geboortespecialist. Deze methode is wetenschappelijk onderbouwd. Er zijn veel moeders die negatief op hun zwangerschap, bevalling of kraamtijd terug kijken. Ze hebben hier verdriet over, een gevoel van falen. Ze ervaren onrust en angst. Ze zien op tegen een volgende bevalling. Herken jij jezelf hierin? Dan help ik je graag door middel van de geboortetrauma therapie.
 
Ik merk dat er in de dagelijkse praktijk weinig aandacht is voor deze ervaringen die je op doet in het moederschap. Het eerste jaar als moeder is zeer bepalend voor de gezondheid van jou en je kindje. In een herstelgesprek staat jouw verhaal centraal, het gesproken woord. Jij bepaalt wat er besproken wordt. Het is een hele vriendelijke methode die nauwelijks nadelen kent. Je kunt je hooguit na het herstelgesprek  vermoeid voelen, maar dat betekent dat herstel/verwerking in gang gezet is. Dan ontstaat er neurogenese, er ontstaan nieuwe neuronen of zenuwcellen in de hersenen. Zoals je een spier kunt trainen kan dat ook met onze hersenen. Dat betekent dat je de nare ervaring dus daadwerkelijk gaat verwerken. Anders als met EMDR hoef je niet te gaan herbeleven.
 
"We hebben in het herstelgesprek aandacht voor wat was, maar ook voor hoe je wilde dat het gegaan zou zijn." 
 
Voor ieder kindje ligt er een moederprogramma in jou opgeslagen, alleen de werking van het moederbrein stagneert geregeld door allerlei interventies. We hebben in het herstelgesprek aandacht voor wat was, maar ook voor hoe je wilde dat het gegaan zou zijn. We werken met de verbeelding. Wij als geboortetraumatherapeuten helpen het moederbrein op en top te laten functioneren. Een groot gedeelte van de moeders heeft al baat bij 1 hersteltraject! Dan gaat de oxytocine, het hechtingshormoon, weer rijkelijk stromen.
 
"Herstelgesprekken kunnen gaan over conceptie, zwangerschap, bevalling, kraamtijd, herstel, maar ook over daarna."
 
Het traject ziet er als volgt uit :
We starten met een kosteloze kennismaking. Voelt dit goed dan plannen we een herstelgesprek. Een herstelgesprek bedraagt ongeveer 1,5 uur. Vervolgens hebben we 2 evaluaties 2 en 4 weken na het herstelgesprek. Moeders benoemen vaak dat ze de evaluaties fijn vinden als vervolg op het herstelgesprek, het bekrachtigt het volgen van de moederlijke intuïtie. 

Zie ook 
De Geboortespecialist voor moeders en hun gezin.
 
Afbeelding invoegen