Masterclasses  

Afbeelding invoegen
 
 
Hier ga ik je in een online reeks over vertellen. 3 maanden lang geef ik je eens per maand de beste en tofste inzichten.
 
Onze kinderen zijn onze spiegel. Ze spiegelen niet wat wij niet goed doen, ze willen het liefst dat wij onze kwaliteiten zo optimaal mogelijk benutten en inzetten. Dat we goed voor onszelf zorgen. Het gedrag wat je kind je laat zien is jouw goud om jezelf beter te leren kennen en te ontwikkelen. 
 
Stel jij probeert altijd tactvol te zijn. Je kind is meer de ongefilterde versie van jou. Die zegt gewoon waar het opstaat, draait daar niet omheen. Je kind doet dat niet expres, maar geeft je aan dat er werk te doen is. 
 
Kinderen staat nog zo dicht bij hun intuïtie. Ze worden naar mate ze ouder worden steeds meer geconditioneerd door wat wij volwassene denken en vinden. Als ze klein zijn doen kinderen wat er in hun opkomt. Ik geloof in verbinden en begrenzen, maar ook dat we hun intuïtieve vermogens veel meer mogen koesteren. 

Afbeelding invoegen

Het afgelopen jaar deed ik tientallen opleidingen en ging ik heel anders naar gedrag kijken. Ik kreeg onder andere het besef dat kinderen ons spiegelen. Als je met deze ogen kunt gaan kijken is gedrag ontzettend logisch. Je kind laat je vaak zien wat jij lastig vindt of waar je in kunt groeien. Ik heb de unieke tools om hiermee aan de slag te gaan. Om je meer inzicht te geven in het gedrag van je kind. Waardoor je het snapt en er beter bij aan kan sluiten.  Zodat je kind beter in zijn vel zit, zelfvertrouwen heeft en zich fijn ontwikkelt. En jij ook beter in je vel zit. Vertrouwt op je wijsheid! Daar doe ik het voor.

Geboortepsychologie

Hoe je geboren bent bepaalt hoe jij of je kind in het leven staat. Of dat vanuit zelfvertrouwen is of niet. Ik laat je de invloed zien van je geboorte en hoe je meer oog kunt hebben voor je eigen behoeften en die van je kind. 

Je kunt net zoals ikzelf snel geboren zijn en in dito tempo door het leven gaan. Balans tussen in- en ontspanning is dan van belang. Of na een miskraam geboren zijn, wat kan maken dat je moeite hebt je plek in te nemen. Of je bent als tweeling gestart in de baarmoeder en alleen geboren. Een intens verlies wat je hele leven impact heeft.

Afbeelding invoegen

Wist je dat ;


-         Een kind wat ingeleid is niet graag opgejaagd wordt? Dan wil je de dingen op je eigen tijd en tempo doen. Daar heeft je kind bij de geboorte immers  niet de gelegenheid voor gekregen en dat draagt het nog altijd met zich mee. 

-         Je als kind snel geboren bent, je dat tempo blijft hanteren in je huidige leven? Het is van belang te kijken naar in-en ontspanning. De balans is enorm van belang.

-           Dat je bij een navelstrengomstrengeling vaak intense angst kan zien bij je kind? Angst voor door het gat duiken bij zwemmen bijvoorbeeld?

-          Dat je bij een geboorte met behulp van een vacuümpomp boosheid kan terugzien? Je kind startte zelf met geboren worden, zat vervolgens vast en kon het niet zelf afmaken. Die teleurstelling of woede daarover zie je vaak terug in de rest van het leven.

En zo zijn er nog meer dan 30 geboortepatronen die van grote invloed zijn!

Dit alles weten helpt je te gaan focussen op behoeften en kwaliteiten van je kind. Wat ten goede komt aan jullie verbinding en vooral ook maakt dat je kind beter in zijn of haar vel komt te zitten.